Döşemealtı Meclisi ilk toplantısını yaptı

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Meclisi ilk toplantısını yaptı
Oluşturulma Tarihi: 15.04.2024
Görüntülenme Sayısı: 253

Döşemealtı Belediye Meclisi ilk toplantısını Menderes Dal başkanlığında gerçekleştirdi. 14 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında encümen ile ihtisas komisyonlarının üye seçimleri yapıldı.
Antalya'da 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından Döşemealtı Belediye Meclisi'nde ilk toplantı heyecanı yaşandı. Döşemealtı Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısı, Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda Menderes Dal başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Menderes Dal, toplantıyı izlemeye gelen bütün vatandaşlar ile meclis üyeleriyle tokalaştı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, meclis üyelerine başarı dileklerini iletti. Mecliste uyumlu bir şekilde çalışacaklarına inandığını belirten Başkan Menderes Dal, mecliste alınacak tüm kararların Döşemealtı için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
MECLİS BAŞKANVEKİLİ İLE ENCÜMEN ÜYELERİ BELİRLENDİ
Toplantıda encümen, meclis başkan vekili, divan katibi ile ihtisas komisyonlarının üye seçimleri yapıldı. Döşemealtı Belediye Meclis Başkan Vekilliğine CHP'li Mehmet Kula asil, CHP'li Metin Yaraşçı ise yedek olarak seçildi. Meclis Divan katibi asil üyeliklerine CHP'li Durkadın Bora, CHP'li Mehmet Özkaya, yedek üyeliklere ise CHP'li Mustafa Kaya ve CHP'li Onur Çot seçildi. Döşemealtı Belediye Encümen üyeliklerine ise CHP'li Metin Yaraşçı ve CHP'li İsmail Gök seçildi.
İHTİSAS KOMİSYONLARI 5'ER KİŞİDEN OLUŞTU
CHP Grup Sözcüsü Ramazan Altun, ihtisas komisyonlarının 5'er kişiden oluşmasını önerdi. Yapılan oylama sonucunda ihtisas komisyonlarının 5'er kişiden oluşması kabul edildi. Ak Parti Grup Sözcüsü Muhsin Küçükbaşkan da grup olarak öneriye katıldıklarını açıkladı. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine CHP'den Mehmet Kula, Ramazan Çaksen ve Hikmet Altundağ, Ak Parti'den ise Ömer Saçkan ve Osman Demir seçildi. İmar Komisyonu üyeliğine CHP'den Süleyman Tursun, Mustafa Kaya ve Mehmet Arif İnce, Ak Parti'den ise Hüseyin Tekeli ve Tuğba Er seçildi.
Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeliğine CHP'den Durkadın Bora, Ramazan Altun ve Mehmet Özkaya, Ak Parti'den ise Feridun Öztürk ve Şükrü Altun seçildi. Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliğine CHP'den Özgür Gökoğlu, Mehmet Özkaya, Onur Çot, Ak Parti'den ise Nur Yalın Ateş ve Mustafa Karataş seçildi. İsim Verme Komisyonu üyeliğine CHP'den Özgür Gökoğlu, İsmail Gök ve Onur Çot, Ak Parti'den ise Metin Erdoğ ve Feridun Öztürk seçildi.
BİRLİK ÜYELERİ DE SEÇİLDİ
Güreş Düzenleyen Kentler Birliği meclis üyeliğine ise Ramazan Bahşi ve CHP'den Mehmet Özkaya seçildi. Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (ANTAB) asil üyeliğine CHP'den Ramazan Altun ve Mustafa Kaya seçildi. Akdeniz Belediyeler Birliği asil üyeliğine ise CHP'den Ömer Kıvrak ve Özgür Gökoğlu seçildi.